Gode historier skal sætte fokus på selvhjælp

Pressemeddelelse dec 2021:

Selvhjælp Sydvest modtager 50.000 kr. til en indsats, der skal synliggøre selvhjælpsarbejdet og samtidig styrke tilhørsforholdet til og fællesskabet i foreningen.  

Indsatsen skal udbrede kendskabet til det frivillige arbejde, og fastholde de eksisterende frivillige, samt tiltrække flere til enten at deltage i foreningens aktiviteter eller tilslutte sig det frivillige fællesskab.

Storytelling om frivillighed
Selvhjælp Sydvest får hjælp til projektet af en professionel ’Storyteller’ og en fotograf, der skal portrættere de frivillige og mangfoldigheden i foreningen. Portrætterne udarbejdes gennem interviews af de frivillige, og der er fokus på deltagernes unikke historier og tilknytning til Selvhjælp Sydvest.

På den måde hjælper Storytelleren med at skabe en fortælling om Selvhjælp Sydvest, der skal understøtte at flere mennesker opnår kendskab til foreningen, og får en forståelse af, hvad foreningen er, hvem den er til for og hvad den betyder for både deltagere og frivillige.

– Vi er enormt glade for den støtte, vi har fået fra Velliv Foreningen. Efter næsten to år med nedlukninger og forskellige restriktioner, grundet Covid-19, er der behov for en ekstra indsats, der kan være med til at styrke eksisterende deltagere og frivilliges engagement og tilknytning til foreningen, fortæller bestyrelsesmedlem og tovholder på projektet, Marie Madvig Evald.

Covid 19’s indtog i Danmark har sat en stopper for eller udskudt mange af de sociale arrangementer og aktivitetstilbud, som foreninger rundt om i Danmark har haft planlagt – også i Selvhjælp Sydvest. Og derfor glæder det nu foreningen, at de dels kan fortælle om frivilligheden, dels om mangfoldigheden.

– Vi har ikke haft mulighed for at komme hinanden så meget ved de seneste to år, derfor giver det mening, at vi kommer lidt tættere ind på livet af nogle af vores frivillige, så vi kan mærke det fællesskab, vi er en del af. Samtidig håber vi, at projektet kan være med til at vise den store mangfoldighed, der er i foreningen, hvilket måske kan inspirere flere til at springe ud som frivillige eller motivere flere til at deltage i vores grupper, uddyber Marie Madvig Evald.

   

  marie_bestyrelsesmedlem-selvhjaelp_sydvest_opt

  “Vi er enormt glade for den støtte, vi har fået fra Velliv Foreningen og håber, at projektet kan være med til at vise den store mangfoldighed, der er i foreningen, så flere får lyst til at melde sig som frivillige eller deltage i vores grupper.

  Marie Madvig Evald, bestyrelsesmedlem og tovholder på projektetet 'Synlig Selvhjælp'

                 Vores medlemmer er en kæmpe støtte, og hver især bidrager de til…

  X