Bliv frivillig i Selvhjælp Sydvest

– og støt mennesker, der står i en svær livssituation

Som frivillig i Selvhjælp Sydvest gør du en særlig forskel for mennesker, der står i en svær livssituation ved at tilbyde dit nærvær og din støtte. Men du får mindst lige så meget igen, idet du udvikler dig både fagligt og personligt i arbejdet. 

Vi tilbyder dig en grundig oplæring og løbende mulighed for at deltage i spændende kurser gennem bl.a. CFSA (Center for Frivilligt Socialt Arbejde). Samtidig bliver du en del af et stærkt fællesskab af frivillige, som sammen tager ansvar og viser respekt for og accept af hinanden. Vi holder årligt 4 frivilligmøder, hvor vi mødes til en god snak for at dele nyheder, erfaringer og udfordringer med hinanden. Derudover inviteres du til vores årlige sommerfest i juni og nytårskur i januar.

De fleste frivillige fungerer som igangsættere eller samtalepartnere, men vi har også andre vigtige opgaver, som løftes af frivillige fx. bestyrelsesarbejde og opgaver af mere praktisk og administrativ art.

Igangsætterens opgave
er at hjælpe vores grupper godt i gang, så deltageren føler sig taget godt imod og forstår gruppens ‘spilleregler’. Som igangsætter understøtter du den gode dialog i gruppen og sørger for, at alle bliver hørt.

Det er vores mål, at igangsætteren med tiden gør sig selv ‘overflødig’, så gruppen bliver selvkørende.

Samtalepartnerens opgave
er at være en god lytter i de individuelle samtaleforløb. Som samtalepartner giver du dit nærvær og din tid til en menneske, som har brug for at lette sit hjerte.

 

Medmenneskelige egenskaber
Da vi arbejder med mennesker i svære livssituationer, kræver det, at du har gode medmenneskelige egenskaber og lyst og overskud til at støtte andre.

Vi lægger i særlig grad vægt på, at

  • Du er robust og i psykisk balance
  • Du er nærværende og god til at lytte
  • Du kan skabe tryghed og tillid
  • Du kan sige fra og sætte grænser
  • Du kan overholde tavshedspligten

“Du hjælper andre og giver dem noget at kæmpe for samtidig med, at du lærer en masse om dig selv”

Lene B. Jensen, frivillig siden 2009

Har du overskud til at VÆRE forskellen?

X