Fonden Jens Thode Jensens Mindelegat bag ny smuk donation

Fonden Jens Thode Jensens Mindelegat har tidligere doneret et maleri til bostedet Rosenvænget og nu er det Selvhjælp Sydvest, der glædes med en kunstdonation.

Malerier skal skabe glæde
Hidtil er man blevet mødt af en kedelig tavle og en tom hvid væg, når man træder ind i det store mødelokale i Selvhjælp Sydvest, men fremover vil to smukke malerier af Else Pia Martinsen Erz fange ens blik og pryde lokalet.

Lone Clausen og Carl Jørgen Mazanti, som udgør bestyrelsen bag mindefonden, er enige om, at det er i Jens Thode Jensens ånd, at mindefonden bruges til at skabe glæde for borgerne i lokalområdet:

“Det er helt i Jens Thode Jensens ånd at skabe glæde gennem smukke billeder.”, siger Carl Jørgen Mazanti, mens Lone Clausen tilføjer:

“Jens havde selv et maleri af Else Pia, som vi betragtede dagligt og fandt inspiration i, derfor gør det mig rigtig glad, at de to malerier kan være med til at skabe varme og glæde hos deltagerne i Selvhjælp Sydvest.”

Og det er netop også tanken bag ansøgningen fra Selvhjælp Sydvests daglige leder, Heidi Borum Ortega.

“Det sidste halvandet år har været mere eller mindre ustabilt, og i foreningsregi har det betydet, at aktivitetsniveauet er gået op og ned. Sårbare borgere er ikke blevet mindre sårbare af nedlukningen og af de begrænsede muligheder for at indgå i sociale relationer. Men det er vigtigt fortsat at holde fast i farverne, glæden og forundringen i livet. For selvom verden lige nu er gået i sort, og det hele virker fastlåst, er der forandringer. Der er bevægelse.”, udtaler Heidi Borum Ortega.

“Mit håb med ansøgningen var at kunne udsmykke den kolde, hvide væg, så vores nuværende og kommende deltagere bliver mødt af glæde og varme fra det øjeblik, de træder ind i lokalet. Med donationen fra Mindefonden og en imødekommenhed fra Else Pia Martinsen Erz blev det muligt, og det er vi dybt taknemmelige for.”, afslutter Heidi Borum Ortega.

Tekst fra udsendt pressemeddelelse

 

“Det er vigtigt at holde fast i farverne, glæden og forundringen i livet. For selvom verden kan synes fastlåst indimellem, så er der forandringer. Der er bevægelse.”

- Heidi Borum Ortega, daglig leder

               Har du lyst til at støtte foreningen med et medlemskab?

X