Indendørs foreningsliv åbner op igen

Med forsamlingsforbuddet hævet til 50 personer indendørs og en genåbning af det resterende foreningsliv fra i fredags den 21. maj, kan vi nu endelig mødes indendørs igen i vores egne lokaler. Det glæder vi os meget over.

Genåbning med coronapas for alle over 15 år
Med genåbningen følger kravet om gyldigt coronapas hos alle deltagere over 15 år. Myndighederne har besluttet, at vi som forening skal udføre én daglig stikprøvekontrol.

Det betyder, at man som frivillig igangsætter eller kontaktperson for en gruppe har ansvaret for både at informere deltagerne om kravet og sikre, at alle har gyldigt coronapas. Tag evt. en snak i gruppen om, hvordan I bedst muligt sikrer, at alle kan deltage samtidig med, at vi lever op til myndighedernes krav om coronapas.

Stikprøvekontrol baseret på tillid
Vores landsorganisation FriSe (Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark) skriver således: 

“Tillid og dialog er fundamentet for medmenneskelighed og mødet i de frivillige foreninger. Gør opmærksom på kravet om gyldigt coronapas, og hav tillid til at de enkelte deltagere selv sørger for at have gyldigt coronapas.

I og med, at der ikke i retningslinjerne fremgår specifikke krav for stikprøvekontrollen; udover en gang i døgnet af alle tilstedeværende, opfordrer FriSe til at I vælger en tillidsbaseret og pragmatisk tilgang til stikprøvekontrol.

I tilrettelægger således selv tidspunktet for den daglige stikprøvekontrol, sat måden hvorpå kontrollen foretages; fx ved at man viser sidemanden sit coronapas eller på anden måde.”

 Husk stadigvæk:

  • at spritte af før/efter brug af et lokale
  • at holde fornuftig afstand
  • at benytte mundbind ved ankomst/afgang
  • at tømme skraldespanden i lokalet

 


Kontakt os for mere info

Vil du høre mere om genåbningen eller en specifik gruppe? Kontakt os gerne på
mail@selvhjaelpsydvest.dk / 22 44 25 00

genaabning-med-coronapas-selvhjaelp-sydvest

               Vores medlemmer er en kæmpe støtte, og hver især bidrager de til…

X