Elins mand arbejdede hårdt som selvstændig, og sammen spillede de både tennis og badminton og brugte meget tid sammen med deres familie og store omgangskreds. De var også med i en operaforening og tog til operaforestillinger i udlandet. I det hele taget var de rigtig aktive og havde på sigt planer om at nyde livet som pensionister i sommerhuset på Føns og måske rejse sydpå nogle måneder om vinteren. Men sådan skulle det ikke gå.

Udskriv Email

For seks år siden stod Anne i en situation, hun ikke selv kunne komme videre fra. Pludselig blev manden revet væk fra hende, og hele hendes verden styrtede sammen. På trods af en kæmpe støtte fra familien, som var hos hende dag og nat, var det ikke muligt at hive hende på benene igen. Hun kunne ikke være alene og havde i det hele taget svært ved at hænge sammen. Hun fik anbefalinger fra læger og bl.a. to præster om at starte i en sorggruppe, men synes ikke rigtig, det var noget for hende.

Udskriv Email

Jørn Hansen er gift med Eva, som har sclerose. De bruger rigtig meget tid på at køre til behandlinger, og deres netværk er ikke ret stort. De henvendte sig i oktober 2014 til Selvhjælp Sydvest med initiativ til at starte en gruppe op for scleroseramte og pårørende.

Her får du Jørns historie.

Udskriv Email

Hver anden mandag i lige uger mødes en gruppe mænd på SeniorCenter Tønder  til et par hyggelige timer med snak om alt mellem himmel og jord. De kalder sig for "Herreværelset", og sidst i april tog  de på udflugt til Frøslevlejren.

Udskriv Email

Er du ramt på arbejdsevnen og har dagene til din rådighed? Så er onsdagsnetværket måske noget for dig. 
Om onsdagsnetværket

Onsdagsnetværket i Selvhjælp Sydvest har eksisteret i flere år og startede som et netværk for førtidspensionister. Netværket er nu udvidet til også at omfatte personer, som på anden vis er ramt på arbejdsevnen som for eksempel fleksjobbere og personer på sygedagpenge. Det sociale samvær i højsædet i gruppen. De fleste onsdage mødes vi over en kop kaffe og en god snak hos Selvhjælp Sydvest i Skærbæk , men vi kan også finde på at tage på en udflugt eller en tur på café.

Deltagere i onsdagsnetværket

På billedet ser du nogle af deltagerne fra onsdagsnetværket. De er enige om, at de savner gruppen, hvis der er en uge, de ikke kan komme. I gruppen er der mulighed for at møde andre, som af en eller anden årsag er uden for arbejdsmarkedet. Og det er en blandet gruppe, hvor man støtter hinanden. "Arbejde er ikke alt - vi har stadig energi til at være noget for hinanden". Og det er netop det, gruppen handler om. At man kan støtte og hjælpe andre i samme båd.

”Men det er dog ikke lutter lagkage det hele”, som en af deltagerne siger. ”Når man, som jeg, er kommet her gennem flere år, ja så kender man de andre ret godt. Og vi er her jo af en grund. Jeg er for eksempel førtidspensionist - og nogle gange er der én, som har det lidt svært, og så kan man ikke lade være med at tænke over det og føle med vedkommende. Så er det bare utrolig fint, at alle bakker hinanden op. Vi har et rigtig godt fællesskab, og her er plads til alle".

En af de andre samtykker:  ”Det er derfor, jeg er så glad for at komme her. Her er plads til både sjov og alvor, og vi får snakket om en masse forskelligt”. 

Hør mere om onsdagsnetværket

Vil du være med i gruppen eller har du lyst til at høre mere? Kontakt Laura L. Stubkjær på 74 75 10 35 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv Email

Facebook
Facebook

Bliv én af os

Gør som 300 andre! Mød Selvhjælp Sydvest på Facebook og bliv en del af vores store netværk.

>
Nyheder
Nyhedsmail

Bliv klogere

Få kærlige indspark, ny viden og opdateringer fra Selvhjælp Sydvest direkte i din indbakke hver måned.

>
Bliv Medlem
Støt os

Bliv medlem

For kun 70 kr. om året kan du hjælpe et kriseramt menneske videre i livet. Se her, hvad du får ud af at være medlem.

>
Bliv Frivillig
Gør en forskel

Bliv frivillig

Som frivillig i Selvhjælp Sydvest gør du en kæmpe forskel for et andet menneske samtidig med, at du udvikler dig.

>